3 Aralık 2011 Cumartesi

Saç Maskeleri

Saç bakım maskeleri, saç tellerini onarır ve saçların derinlemesine bakımını sağlar. Maskenizi saç yapınıza uygun olarak seçin. Etkili bakım için haftada bir kez uygulayın. Boya, perma, güneş gibi saçları yıpratan durumlarda ise haftada 2 veya 3 kez şok bir kür uygulayın. Böylelikle saçlarınız eski canlılığına daha çabuk kavuşur.
Kullanım önerisi:

Fındık büyüklüğünde bir parça maskeyi temiz saça uygulayın. Maskenin saça daha iyi ve hızlı nüfuz etmesi için saçınızı sıcak bir havlu ile sarın. Maskede önerilen süre kadar bekledikten sonra bol suyla durulayın. Durulamanın sonunda diplerden uçlara soğuk su tutun.

Saç Modelleri Topuz yapma

Parlak uzun saçın modası hiç bir zaman geçmeyecek. Özellikle de yılbaşı gibi ihtişamlı geceler için aşağıda adım adım anlatılan topuz bir klasiktir. Gireceğiniz ortamda bakışları üzerinize toplamanızı garanti edecek olan bu model, orta uzunluktan uzun saça kadar her boy saç için çok uygun. Bu basit ve alımlı modeli yapabilmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

Saçınız bir gün önce yıkanmış veya temizse iyice köpüklenmiş olmalı. Saçınızı kulağınızdan aşağıya doğru iyice fırçalayın.

Saçınızın tümünü öne atarak iyice fırçaladıktan sonra başınızın tepesine gelecek şekilde, hafifçe yana doğru bir at kuyruğu olarak toplayın. Topuzun yanından bir tutam saç ayırarak kenara doğru serbest bırakın. Saçı bıraktığınız taraf topuzun yatırılmış olduğu taraf olmalı.


Her zaman olduğu gibi, bu model için toplanan topuzunuzun saçınızla aynı renkte ve saçınıza zarar vermeyecek sıkı bir lastikle tutturulması lazım.

Bu aşamada saçınızın bir kısmı omzunuzdan aşağı, bir kısmı da öne doğru sarkıyor olmalı. Son aşamada sarkan saçlarınızı şekillendirmek için iyi bir sprey kullanın ve saçın parlaklığıyla düzlüğünün vurgulanmasını sağlayın.

Alternatif bir uygulama için daha katlı kesimleri olan saçlarda saçın hafifçe her yöne doğru tırtıklanarak dağınık ve uçar gibi bir etki alması sağlanabilir; veya saçın aşağıya doğru sarkan kısımlarına şekillendirme spreyi yardımıyla hafif hareketler kazandırılabilir.


Yanınızda mutlaka bir saç spreyi bulundurun. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir kaç yaramaz saç tutamını yerleştirme veya yatıştırma ihtiyacı duyabilirsiniz. Kullandığınız spreyin mutlaka yumuşak ama kuvvetli bir sprey olmasına özen gösterin.


Bu topuzun yapılışı çok kolay olduğu gibi küpe ya da gerdanlık takacak; veya cömert bir dekolte giyecekseniz fazlasıyla zarif görünecektir. Orta uzunluktan uzun saça kadar her boy saça
ve her yaştaki kadına hitap eden bu modelin en sorunsuz uygulanabileceği saç tipi düz ve ortadan kalına kadar olan saç tipleridir. Doğal dalgalı veya kıvırcık saça sahipseniz bu modeli uygulamadan önce saçınıza düzleştirici bir ürün uygulamanızı öneririz.

Saçınız bir gün önce yıkanmış veya temizse iyice köpüklenmiş olmalı. Saçınızı kulağınızdan aşağıya doğru iyice fırçalayın.

Saçınıza zarar vermeyecek bir lastikle saçınızı
bol bir at kuyruğu şeklinde ensenizin yukarısında, başınızın ortasına doğru toplayın. At kuyruğunun her iki yanını kabartıp serbest bırakarak topuzun daha yumuşak ve dolu bir görünmesini sağlayın.


At kuyruğunu 2-3 kez dolayarak gevşek bir şekilde yine ensenizin üst tarafıyla kafanızın ortasına gelecek şekilde bir topuz oluşturun. Ellerinizle topuzunuza şekil verin. Topuz isteğinize göre sıkı ya da gevşek oluşturulabilir.

Saçınızla aynı renk tokalar kullanarak topuzun yumuşak görüntüsünü bozmadan iyi ve sıkıca tutturulmasını sağlayın. Bir sprey yardımıyla saçınızı yatıştırın. Özellikle saçınızda mücevher kullanacaksanız, bu adımdan önce sprey sıkmayı unutmayın. Kullanacağınız aksesuar kıyafetinize uygun olmalı ki saçınızı da giydirsin!


Yanınızda mutlaka bir saç spreyi bulundurun.
Gecenin ilerleyen saatlerinde bir kaç yaramaz saç tutamını yerleştirme veya yatıştırma ihtiyacı duyabilirsiniz. Kullandığınız spreyin mutlaka yumuşak ama kuvvetli olmasına dikkat edin.

Alternatif bir model için topuzu enseye daha yakın şekilde aşağıda oluşturun. Özellikle küpelerinizin vurgulanmasını istediğiniz durumlarda, bu topuz size harika bir hava verecektir. Siz heykeltıraş, saçınız da eserinizdir... istediğiniz şekli yakalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder